Het belang van nieuwe foto’s en video’s

Op social media komen de perfecte plaatjes voorbij waarmee je jouw bedrijf kan promoten bij een zeer grote doelgroep.

Goede kwaliteit is een must

Dat je foto’s en video’s moet gebruiken is inmiddels bij iedereen wel bekend, maar dat hier best wat tijd en moeite in gestoken wordt, wordt vaak vergeten en als onnodig gezien. Kwalitatieve foto’s zijn ontzettend belangrijk om professioneel over te komen op je website of social media kanaal. 

Hoe maak je kwalitatieve foto’s en video’s?

Wanneer je kwalitatieve foto’s en video’s wilt, is het aangewezen om dit te laten doen door een professionele fotograaf/videograaf die beschikt over de geschikte camera’s. Deze foto- of videograaf zal tijdens de shoot al letten op een rustige achtergrond, kleuren, belichting, standen en veel meer. Ook is het mogelijk om nadien de foto’s nog te laten bewerken om bijvoorbeeld kleuren beter over te laten komen of om kleine oneffenheden of storende elementen weg te halen. Ook video’s kunnen verwerkt worden tot één mooie video met leuke effecten of muziek.  Ook achteraf is het belangrijk dat de foto’s en video’s in de goede bestandsgrootte afgeleverd worden zodat ze zowel op de site, social media, maar ook op spandoeken of grote reclameborden gebruikt kunnen worden. 

Het succes van gezichten op foto’s en video’s

Wanneer je foto’s en video’s gaat maken is het belangrijk om na te denken wat het doel van je website is. Wil je enkel mensen informeren? Dan is het gebruik van gezichten geen must. Wil je dat potentiële klanten contact gaan opnemen? Dan is het fijn dat zij zien wie ze aan de lijn gaan krijgen. Zo kan je een pagina maken waar de medewerkers staan met een foto, hun mobiele nummer en eventueel extra gegevens zoals de functie. Ook bij algemene foto’s op de site is het fijner een persoonlijk beeld te krijgen, dan een beeld van enkel gebouwen of voorwerpen. Ook het gebruik van een video op de site spreekt enorm aan. Op deze video kan een rondleiding door het bedrijf worden getoond of een andere aansprekende video. 

Content & marketing

Door doelgericht aan de slag te gaan, kun je relevante en waardevolle inhoud creëren. Dit helpt je om je boodschap helder over te brengen en je merk effectiever te positioneren. Door doelgerichte foto’s en video’s te ontwikkelen, kun je je bereik en engagement vergroten, leads genereren en uiteindelijk conversies stimuleren. Investeer daarom in doelgerichte content om de groei en het succes van je organisatie te bevorderen.

De ideale periode voor foto’s en video’s

Nu de lente in aantocht is en de dagen langer worden is het de ideale periode om foto’s en video’s te maken. Bij deze foto’s en video’s is het altijd mooier dat bloemen en planten in bloei staan, dan wanneer het donker en koud is. Ook de zon kan een mooi effect hebben om meer sfeer te brengen. Zo kan je gebruik maken van “het gouden uur”. Dit is de periode net na zonsopgang of net voor zonsondergang. 

Ook zin gekregen in mooie foto’s en video's? Bezoek zeker eens onze website en contacteer ons!

Tags

Content

Foto

Video

Marketing

Deel dit bericht

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.