Social media

De impact van social media

Samengevat

Social media is niet meer weg te denken uit onze digitale wereld. Tegenwoordig is dan ook bijna 82% van alle Belgen te vinden op verschillende socialmediakanalen. Dat je hier als bedrijf voordelen uit kan halen, is zeker niet onbekend.

Merkbekendheid

Door op social media actief te zijn kan een bedrijf zijn merknaam en producten/diensten onder de aandacht van een groter publiek brengen. Dit kan leiden tot meer bekendheid en potentieel ook meer klanten. Daarnaast kan je ook promoten op deze socialmediakanalen, waarbij je als doelstelling meer naamsbekendheid kan genereren. Hierdoor groeit de bekendheid van je merk of bedrijf.

Klantenservice

Social media biedt bedrijven een gemakkelijke manier om te communiceren met hun klanten. Klanten kunnen vragen stellen, feedback geven en klachten indienen via social media. Het is daarom belangrijk dat bedrijven snel en gepast reageren op deze berichten om hun klanttevredenheid te behouden. Klanten reageren namelijk steeds meer via socialmediakanalen dan via mail of telefoon. 

Online reputatie

Klanten delen hun ervaringen met een bedrijf via social media en dit kan een grote impact hebben op de reputatie van een bedrijf. Bedrijven moeten daarom zorgen voor positieve klantervaringen en gepast reageren op eventuele negatieve feedback, met een oplossing.

Verkoop

Steeds meer socialmediakanalen bieden ook de mogelijkheid om rechtstreeks een product te verkopen. Producten worden aangeboden via bijvoorbeeld Facebook of Instagram en wanneer je op het product klikt, word je doorgestuurd naar de betaalpagina. Daarnaast biedt social media bedrijven een platform om hun producten/diensten te promoten en hun doelgroep te bereiken. Dit kan leiden tot meer verkoop en omzet.

Concurrentievoordeel

Bedrijven die actief zijn op social media kunnen een voorsprong hebben op hun concurrenten die dit niet doen. Het kan een belangrijk onderdeel zijn van de marketingstrategie van een bedrijf en kan helpen om nieuwe klanten te bereiken en bestaande klanten te behouden. Ook kan je als bedrijf een kijkje achter de schermen nemen aan de hand van social media. 

Social media bij Studio 27

Bij Studio 27 is Ilke gespecialiseerd in social media. Ze weet je alles te vertellen over engagement, de juiste content en jouw organisch bereik. Wij beheren jouw social media aan de hand van een aantrekkelijke visual met bijpassende en sterke tekst. 

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw social media? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag! 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks inspiratie en blijf mee met de nieuwste trends.

Bedankt voor je inschrijving!
Oeps, er ging iets mis. Probeer het nog eens.
Regelmatig updates van onze nieuwste trends?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Oeps, er ging iets mis. Probeer het nog eens.
© 2023 Studio 27. Alle rechten voorbehouden.